HISTORIE

In 1982 opende in de Minderbroederstraat Ristorante Arlecchino, met een authentieke en verfijnde Italiaanse keuken. De oprichters baseerden het logo voor hun restaurant op een schilderij van Georges Meurant.

De gebroeders Felice en Mario Ottati worden er bijgestaan door de zussen Liliana en Dora Rizzuto. Met hun eigen creaties verzorgen Mario en Liliana de keuken. U heeft een ruime keuze tussen voortreffelijke (huis)menu’s en heerlijk uitgekiende suggesties.

Het warme en vriendelijke onthaal wordt verzorgd door Felice en zijn zoon Alessio, beide grote wijnliefhebbers die u graag een bijpassende wijn aanraden uit hun ruim assortiment aan uitstekende Italiaanse wijnen. De Italiaanse familiale sfeer wordt versterkt door de aanwezigheid van Fabio, die in het weekend komt helpen. Voor veel klanten is Arlecchino een beetje thuiskomen.

In 1998 ontving Arlecchino de oorkonde voor ‘beste buitenlandse ambassadeur van de Italiaanse keuken’ uit de handen van de toenmalige Italiaanse president Luigi Oscar Scalfaro.

Ristorante Arlecchino is vereerd met de vermelding van de vooraanstaande Italiaanse website ‘Eccellenze Italiane’ als authentiek Italiaans restaurant in België. Dit is een register die excellente Italiaanse restaurants over de hele wereld prijst.
Nogmaals het bewijs dat wij al jaren de Italiaanse keuken en de bijhorende traditionele producten in ere houden. We willen graag ons team en onze trouwe en nieuwe klanten bedanken. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Grazie a tutti!

‘Il Cucchiaio d’Argento’ bestaat al sinds 1950 en is het meest verkochte kookboek in Italië. De bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. De Standaard uitgeverij vertaalde dit werk in het Nederlands namelijk ‘De zilveren lepel’ en koos Ristorante Arlecchino uit voor de rubriek ‘Menu’s van beroemde koks’.